Чистка та обслуговування ноутбука

Засмічений пилом кулер для ноутбука

Одним з головних переваг ноутбука є його мобільність, використовувати його можна повсюдно. Але, якщо ви працюєте на ноутбуці в кімнаті з великою кількістю пилу, або на м’якій поверхні, то це згубно позначиться на працездатності пристрою. Першою ознакою того, що пил і бруд впливають на продуктивність ноутбука, буде уповільнення його роботи і нагрівання корпусу, згодом ноутбук взагалі вимкнеться.

Ознаки того, що ноутбук потребує очищення і профілактики

  • Ноутбук перестав завантажуватися
  • USB-порти перестали працювати
  • На екрані ноутбука з’явилися смуги, брижі
  • Ноутбук почав вимикатися через кілька хвилин роботи
  • Ноутбук став вимикатися під час роботи, якщо стоїть на м’якій поверхні

Якщо ви починаєте помічати подібні несправності при роботі на ноутбуці, негайно звертайтеся в сервісний центр для профілактики і чищення ноутбука.

Чому клінінг потрібно робити в сервісному центрі?

Майстри нашого сервісу не рекомендують проводити ретельну чистку системи охолодження ноутбука самостійно, так як для правильного і якісного очищення ноутбука потрібно досконально знати його внутрішню будову, розташування всіх шлейфів, мати досвід ремонту подібного обладнання, мати відповідне обладнання та витратні матеріали. Все необхідне доступно в нашому сервісному центрі. Самостійно можна тільки зняти нижню кришку ноутбука і продути її пилососом від пилу.  Чистити систему охолодження слід фахівцям, так як ця процедура досить скрупульозна, і робота над цією проблемою передбачає повне розбирання ноутбука з використанням сучасного обладнання та якісних мастильних матеріалів.

Як часто потрібно робити профілактику і чистку ноутбуків?

Чистка ноутбука і запобігання роботі з ноутбуком – це різні процедури. Часто користувачі приносять ноутбук в сервіс для очищення після того, як були помічені серйозні перебої в роботі ноутбука, коли ноутбук вже вимкнений під час роботи або взагалі не включається і власник не може впоратися з такими проблемами самостійно.

Профілактика ноутбука – це періодична процедура, спрямована на продовження лінійки обслуговування ноутбука, запобігання зниження фактора справності, швидкості реакції ноутбука на команди.

Виконувати профілактику ноутбука потрібно не рідше одного разу на рік, якщо ви використовуєте ноутбук в запилених приміщеннях або у вас є домашні тварини, то займатися профілактикою необхідно раз на півроку.

Чому так важлива профілактика і чистка ноутбука?

Профілактика ноутбука просто необхідна, якщо ви хочете користуватися ноутбуком тривалий час. Адже набагато вигідніше раз на півроку робити чистку і мастило системи охолодження або чекати, поки система засмітиться, повітря перестане циркулювати всередині системи, ноутбук перегріється і це призведе до виходу з ладу відеокарти, північного або південного моста і згодом материнської плати. Ціни на ремонт і заміну перерахованих вище запчастин набагато вище, ніж витрати на профілактичне обслуговування. Своєчасна чистка і заміна термопасти допоможуть захистити ваш ноутбук від перегріву і виходу з ладу.

Якщо ви хочете розширити сервісні лінії вашого ноутбука, принесіть його нашим фахівцям для профілактичного обслуговування. Ми очистимо і замінимо термопасти швидко і максимально ефективно, надамо гарантію на виконані роботи.

Просто попросіть про ремонт комп’ютерів і ноутбуків .